Sposób przygotowania:
Rolada z pesto, oliwkami i dwoma serami
Pieczarki obieramy ze skórki. Kroimy na 4-5 kawałków, a następnie na cienkie plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym maśle. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do czasu aż pieczarki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy oliwę z oliwek, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całą powierzchnię ciasta francuskiego smarujemy przygotowanym pesto. Posypujemy ostudzonymi pieczarkami. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, mozzarellę w miarę drobno kroimy. Serami posypujemy ciasto. Oliwki kroimy na cienkie plasterki, rozrzucamy równomiernie na cieście. Zwijamy roladę, którą kroimy mniej więcej na 1 cm kawałki. Pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, po czym temperaturę zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 15-20 minut.