Sposób przygotowania:
Rolada ze śmietaną
Białka ubić na sztywno ,dodać cukier ,ubijać aż się cukier rozpuści.Dodać żółtka mąkę z kakao i proszkiem.Delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto na wysmarowaną blachę .Upiec w piekarniku ok.20 min.Gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę zwinąć w rulon ,wystudzić. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody ,wylać na głęboki talerz ,wystudzić,.czekoladę rozpuścić w gorącym mleku ,przestudzić.Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody , wystudzić.Galaretkę pokroić w pasy ,ułożyć na brzegu ciasta.Śmietanę ubić, dodać czekoladę i żelatynę ,wylać na ciasto z galaretką ,zwinąć w rulon.Schłodzić w lodówce.Udekorować np. polewą i wiórkami koksowymi .
sandra200
Gość
Gość
Moni008