Sposób przygotowania:
Roladka kurza z kuskusem, imbirem i porem
Do miseczki wsypać kaszę i dodać do niej 1,5 łyżki wrzątku, przykryć i zostawić na 5 minut. Po tym czasie rozdrobnić ją widelcem. Dodać startą fetę, oraz starty na drobnych oczkach imbir ( wcześniej go obrać). Doprawić pieprzem i świeżo mielonymi płatkami chili. Wymieszać składniki. Mięso umyć, osuszyć. Odkroić polędwiczkę a mięso rozkroić i otworzyć jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć mieszanką bazylii, czosnku i przyprawy do grilla. Na płacie mięsa rozsmarować pastę z kuskusu i fety i na jednym z końców położyć umyty i suchy kawałek pora. Zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie rozgrzać olej. Roladkę panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na pół głębokim oleju na złoto z każdej strony, często obracając aby panierka się nie przypaliła. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki, Smacznego!