Sposób przygotowania:
Roladka z łososia ze szpinakiem w pesto
Szpinak i drobno posiekany czosnek wrzucamy na patelnie, dodajemy odrobinę oleju i smażymy, aż szpinak zmięknie. Łososia przecinamy poziomo na trzy równe części. Nacieramy solą i pieprzem. Układamy na foli aluminiowej ciasno obok siebie. Na łososia nakładamy gotowy szpinak, i zwijamy w roladkę. Pieczemy około 20minut w temperaturze 180 stopni. Gotową roladkę wyciągamy z foli i kroimy w mniejsze kawałki. Pesto: Czosnek drobno siekamy, parmezan ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy - masa nie musi być idealnie gładka.Pietruszkę i koperek siekamy, ogórka kroimy w paski. Miks sałat, ogórka i zieleninę mieszamy z pesto. Na talerzu układamy sałatkę, kawałki roladki, polewamy sosem i ozdabiamy pomidorkami.