Sposób przygotowania:
Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym
Mięso umyć,dobrze osuszyć i rozbić tłuczkiem do ziemniaków. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i przygotowaną mieszanką dobrze natrzeć mięso. Ogórka pokroić w długie paski. Na każdym płacie mięsa ułożyć po 2-3 paski ogórka na które położyć po 2 morele i śliwki. Zwinąć w roladkę i koniecznie spiąć wykałaczkami bo się rozpadną. Odłożyć mięsne pakieciki na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej w takiej ilości aby roladki były zanurzone mniej więcej w 1/4. Mięso obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na ładny brązowy kolor z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku i przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!