monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jestem na "roladkowej fali" i wkładam do mięsa co się da,nawet składniki o których jeszcze pół roku temu nie myślałam,że można dodać:)

Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym

 

Sposób przygotowania:

Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym
Mięso umyć,dobrze osuszyć i rozbić tłuczkiem do ziemniaków. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i przygotowaną mieszanką dobrze natrzeć mięso. Ogórka pokroić w długie paski. Na każdym płacie mięsa ułożyć po 2-3 paski ogórka na które położyć po 2 morele i śliwki. Zwinąć w roladkę i koniecznie spiąć wykałaczkami bo się rozpadną. Odłożyć mięsne pakieciki na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej w takiej ilości aby roladki były zanurzone mniej więcej w 1/4. Mięso obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na ładny brązowy kolor z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku i przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym
na rozbity płat mięsa ułożyć 2-3 paski ogórka
Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym
na ogórki położyć 2 suszone morele
Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym
pomiędzy morelami położyć 2 suszone śliwki
Roladka ze śliwką i ogórkiem konserwowym
mięso zwinąć w roladkę i odłożyć do lodówki na 2-3 godz