Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Roladki cielęce z szynką

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cielęcinę pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Następnie układać na kotletach po

Roladki cielęce z szynką

Składniki:

Roladki cielęce z szynką

 

  • 80 dag górki cielęcej
  • 15 dag sera provolone
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 15 dag szynki lub bekonu w plastrach
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki sosu pomidorowego
  • szklanka wytrawnego czerwonego wina
  • 7 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce z szynką
Cielęcinę pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Następnie układać na kotletach po kolei: plastry wędliny, pietruszkę, plastry sera; całość posypać posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Mięso zrolować spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącej oliwie z obydwu stron. Do rondla wlać sos pomidorowy, włożyć mięso, dolać wino i dusić na małym ogniu około 1 godziny aż mięso będzie miękkie.