madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Roladki drobiowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Smaczne roladki drobiowe.

Roladki drobiowe.

Składniki:

Roladki drobiowe.

 

  • 3 piersi z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • plastry sera żółtego
  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 łyżka mąki pszennej 2000
  • parę oliwek zielonych nadziewanych serem
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku
  • 4-5 pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe.
Piersi z kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odsączamy.Pieczarki kroimy w kostkę.Rozgrzewamy oliwę,dodajemy pieczarki przysmażamy,dodajemy natkę pietruszki,szczypiorek.Następnie dodajemy gotowaną kaszę jaglaną,mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na każdą pierś kurczaka układamy plaster sera żółtego,smarujemy farszem z kaszy jaglanej.Układamy oliwki i zwijamy w rulonik.Spinamy wykałaczkami,obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.Następnie dodajemy wino i dusimy do miękkości mięsa.