miszelka golonka

miszelka golonka

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Roladki drobiowe na musie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce mocno pieczarkowe.

Roladki drobiowe na musie pieczarkowym

Składniki:

Roladki drobiowe na musie pieczarkowym

 

  • Roladki:
  • jeden podwójny filet z kurczaka
  • 4 pieczarki
  • 4 plastry sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 1 jajo- do panierowania
  • bułka tarta i sezam (pół na pół)- do panierowania
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe na musie pieczarkowym
Roladki: Filety umyć i osuszyć. Każdy przekroić w poprzek, tak aby wyszły 4 kotlety. Na każdym kawałku mięsa położyć cienkie plasterki pieczarek i po plastrze sera. Oprószyć przyprawami, zwinąć w rulony i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na gorącym oleju. Mus: Pieczarki pokroić- nie ważne jak. Przełożyć do rondelka, dodać masło i szybko obsmażyć na dużym ogniu. Następnie dolać wody, tyle żeby pieczarki były przykryte i dusić około 10 minut już na małym ogniu. Po tym czasie zmiksować i doprawić do smaku.