Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe nadziewane jajkami
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę i boczek wymieszać z musztardą, śmietaną 38%, pietruszką i bułką tartą. Sznycle umyć, osuszyć, delikatnie rozbić przez folię spożywczą. Doprawić solą i pieprzem. Masę z cebuli i boczku rozsmarować na sznyclach, na każdym położyć jajko, plastry zrolować i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć roladki ze wszystkich stron. Wlać wino, przykryć i dusić 10minut na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Roladki zdjąć z patelni, odstawić w ciepłe miejsce. Gęstą śmietanę rozprowadzić w pozostałym sosie, dodać pieczarki, posolić. Dusić 10minut. Roladki włożyć do sosu i dusić jeszcze 3minuty.