Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z bazylią
1.Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na cienkie kotlety, delikatnie rozbijamy i solimy;
2.Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy;
3.Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy cienką warstwę farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką;
4.Bułkę tartą mieszamy z przyprawa do kurczaka, jajko roztrzepujemy;
5.Każdą roladkę obtaczamy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.
2.Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy;
3.Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy cienką warstwę farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką;
4.Bułkę tartą mieszamy z przyprawa do kurczaka, jajko roztrzepujemy;
5.Każdą roladkę obtaczamy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.
msewka
sloneczko1
caroline1983
Natala1210
wedith1
dusia30
kinga
kasik12