Sposób przygotowania:
Roladki faszerowane cukinią i boczkiem
Plastry mięsa umyć, osuszyć, lekko rozbić przez folię spożywczą. Przyprawić solą i pieprzem. Szałwię opłukać, osuszyć, oderwać listki. Cukinię oczyścić, pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Na każdym sznyclu ułożyć plaster boczku, porcję cukinii i listków szałwii. Sznycle zwinąć, spiąć wykałaczkami. Olej mocno rozgrzać na patelni, smażyć na nim roladki z każdej strony po kilka minut. Cebule obrać, opłukać, drobno posiekać. Dodać do mięsa, zeszklić. Podlać roladki 3/8L wody i białym winem, dusić na małym ogniu 10minut. Czetry łyżki śmietany odłożyć, pozostałą dodać do sosu. Roladki gotować jeszcze 10minut na małym ogniu. Mięso wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Patelnię z sosem zdjąć z ognia. Odłożoną śmietanę połączyć z żółtkami, dodać do sosu. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Roladki przełożyć na półmisek, polać sosem.