Sposób przygotowania:
Roladki indycze
Zrobić farsz: bułkę namoczyć w śmietance, odcisnąć i zemleć z pieczarkami. Do dać posiekaną natkę i drobniutko pokrojony seler, wy mieszać z jajkami i przyprawić. 2. Sznycle posmarować przygotowanym farszem. Zawinąć brzegi, aby farsz nie wypadł, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Usmażyć na oleju (5 minut), oprószyć solą i pieprzem. Wlać połowę bulionu, dusić 15 minut. 3. Seler pokroić w plasterki, cebule w cząstki, pomidory na połówki. 4. Seler i cebulę usmażyć (5 minut) na maśle, do dać pomidory, smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku. Wlać resztę bulionu, gotować 6-8 minut. 5. Roladki wyjąć z rondla, sos zagęścić zasmażką i przyprawić. Mięso podawać z jarzynką i sosem. Dobrym dodatkiem są gotowane ziemniaki. Czas przygotowania 30 min, 1 porcja 480 kcal