Roladki indycze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zrobić farsz: bułkę namoczyć w śmietance, odcisnąć i zemleć z pieczarkami. Do dać

Roladki indycze

Składniki:

Roladki indycze

 

  • 4 porcje

 

 

  • 12 sznycli indyczych

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

 

 

  • 1/2 l bulionu drobiowego

 

  • 50 dag selera naciowego

 

  • 2 cebule

 

  • 20 dag pomidorków koktajlowych

 

 

  • 2 łyżki ciemnej zasmażki błyskawicznejFarsz:

 

  • 20 dag bulki pszennej

 

  • szklanka śmietanki

 

  • natka

 

 

 

  • 10 dag selera naciowego

 

 

 

  • curry

 

Sposób przygotowania:

Roladki indycze
Zrobić farsz: bułkę namoczyć w śmietance, odcisnąć i zemleć z pieczarkami. Do dać posiekaną natkę i drobniutko pokrojony seler, wy mieszać z jajkami i przyprawić. 2. Sznycle posmarować przygotowanym farszem. Zawinąć brzegi, aby farsz nie wypadł, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Usmażyć na oleju (5 minut), oprószyć solą i pieprzem. Wlać połowę bulionu, dusić 15 minut. 3. Seler pokroić w plasterki, cebule w cząstki, pomidory na połówki. 4. Seler i cebulę usmażyć (5 minut) na maśle, do dać pomidory, smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku. Wlać resztę bulionu, gotować 6-8 minut. 5. Roladki wyjąć z rondla, sos zagęścić zasmażką i przyprawić. Mięso podawać z jarzynką i sosem. Dobrym dodatkiem są gotowane ziemniaki. Czas przygotowania 30 min, 1 porcja 480 kcal

Tagi:

jajko jajka