szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zamiast tradycyjnym kotletów schabowych polecam te pyszne roladki ze schabu z serem, pieczarkami i papryka.

Roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab rozbijamy jak na kotlety i oprószamy solą. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki lub plasterki i podsmażamy z pokrojoną w kostkę połową cebuli. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na mięsie układamy ser żółty, nastepnie cebulkę pokrojoną w plasterki, paski papryki oraz łyżkę pieczarek. Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Roladki schabowe
Etap 1 Ser zółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach
Roladki schabowe
Etap 2 Na plaster rozbitego schabu nakłdamy ser żółty
Roladki schabowe
Etap 3 Na warstwie sera układamy pokrojoną cebulę
Roladki schabowe
Etap 4 Nastepnie papryke i pieczarki i zwijamy całość w roladkę