Sposób przygotowania:
Roladki schabowe
schab kroimy ma plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem, tak z godzinkę może sobie poleżeć na plaster schabu układamy, plaster szynki parmeńskiej, kawałek pleśniaka, i kawałek ogórka koszonego (ogórka kroimy wzdłuż na długi i cienkie kawałki) i zawijamy w roladki, które spinamy dwiema wykałaczkamiprzygotowujemy sobie 2 miseczki do jednej dajemy jajko z odrobiną wody i z paroma kroplami mleka do drugiej wsypujemy bułkę tartą przygotowane wcześniej roladki kolejno zanurzamy w jajku, potem w bułce tartej i kładziemy na rozgrzana patelnię (smażymy na oleju z oliwek) pod koniec smażenia podlewamy winem (czerwone pół lub wytrawne) i przykrywamy patelnie przykrywką na wolnym ogniu wszystko musi dojść i sos się musi trochę zredukować polecam bordo (pięknie potrawa pachnie)
źródło: http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=54#p54
źródło: http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=54#p54
Natala1210