pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Roladki schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

potrawa pieknie pachnie

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
schab kroimy ma plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem, tak z godzinkę może sobie poleżeć na plaster schabu układamy, plaster szynki parmeńskiej, kawałek pleśniaka, i kawałek ogórka koszonego (ogórka kroimy wzdłuż na długi i cienkie kawałki) i zawijamy w roladki, które spinamy dwiema wykałaczkamiprzygotowujemy sobie 2 miseczki do jednej dajemy jajko z odrobiną wody i z paroma kroplami mleka do drugiej wsypujemy bułkę tartą przygotowane wcześniej roladki kolejno zanurzamy w jajku, potem w bułce tartej i kładziemy na rozgrzana patelnię (smażymy na oleju z oliwek) pod koniec smażenia podlewamy winem (czerwone pół lub wytrawne) i przykrywamy patelnie przykrywką na wolnym ogniu wszystko musi dojść i sos się musi trochę zredukować polecam bordo (pięknie potrawa pachnie)



źródło: http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=54#p54