pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

nadzienie szpinakowe z towarzystwem żółtego sera

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem
Umyty szpinak wrzucam na jedną łyżkę rozpuszczonego masła. Podsmażam co chwila mieszając. Gdy szpinak się „zbije” i zdecydowanie zmniejszy swoją objętość dodaję drobno posiekany czosnek. Chwilę smażę i zalewam śmietaną kremową. Zmniejszam ogień i mieszając odparowuję śmietanę. Farsz powinien być w miarę gęsty. Schab kroję w plastry. Nacieram przyprawą do mięsa wieprzowego. Na środek każdego plastra układam kawałki sera, a na nie farsz szpinakowy. Roladki zwijam i spinam wykałaczkami po bokach. Następnie obtaczam je w mące, rozbitym jajku z solą oraz bułce tartej. Na patelni rozpuszczam pozostałe miasto. Układam roladki i smażę na kolor złoty. Podałem z ziemniaczkami. Smacznego.
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem
Szpinak smażymy na maśle z dodatkiem czosnku i śmietany
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem
Plastry ze schabu wieprzowego nacieramy przyprawą
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem
Następnie nakładamy ser żółty oraz usmażony szpinak
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej