Sposób przygotowania:
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem
Umyty szpinak wrzucam na jedną łyżkę rozpuszczonego masła. Podsmażam co chwila mieszając. Gdy szpinak się „zbije” i zdecydowanie zmniejszy swoją objętość dodaję drobno posiekany czosnek. Chwilę smażę i zalewam śmietaną kremową. Zmniejszam ogień i mieszając odparowuję śmietanę. Farsz powinien być w miarę gęsty. Schab kroję w plastry. Nacieram przyprawą do mięsa wieprzowego. Na środek każdego plastra układam kawałki sera, a na nie farsz szpinakowy. Roladki zwijam i spinam wykałaczkami po bokach. Następnie obtaczam je w mące, rozbitym jajku z solą oraz bułce tartej. Na patelni rozpuszczam pozostałe miasto. Układam roladki i smażę na kolor złoty. Podałem z ziemniaczkami. Smacznego.
Elficzna