Sposób przygotowania:
Roladki schabowe pieczone w sosie
Schab opłukać i osuszyć. Każdy plaster rozbić z obu stron, posolić i popieprzyć. Wstawić do lodówki na godzinę. Przygotować marynatę z podanych przypraw. Każdy plaster mięsa posmarować marynatą z obu stron, układać w misce jeden plaster na drugim. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Na każdy plaster położyć po pasku żółtego sera i zwinąć w ciasną roladkę. Roladki ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu z pokrywką. Piec w 160-170 stopniach przez godzinę. Podczas pieczenia można polać mięso wytworzonym sosem. Tuż przed zakończeniem pieczenia, do powstałego sosu dodać śmietanę, wymieszać i wstawić na 10 minut do piekarnika. Przed podaniem dodać natkę pietruszki. Można doprawić do smaku odrobiną cukru i soku z cytryny. Serwować z ziemniakami.
ana9