Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z farszem pikantnym
Schab roztłuc tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty. Pokroić bardzo drobno cebulę , grzyby i wędzonkę .Zmieszać dodając łyżkę oleju , sól i pieprz do smaku .Kotlety posmarować resztą oleju i sosem sojowym .Posolić i popieprzyć . Rozłożyć farsz . Zwinąć roladki i związać nitkami . Obtoczyć w mące . Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim roladki .Przełożyć do małego rondelka .Na patelnie wlać wodę i zagotować , zalać roladki. Dołożyć ziele angielskie i liść laurowy, kostkę mięsną . Dusić na małym gazie 30 minut .Wyjąć roladki na deseczkę i usunąć nitki . Sos doprawić do smaku . Wlać śmietankę – zagęścić sos odrobiną mąki jeśli trzeba . Podawać z kaszą gryczaną na sypko.
Natala1210