Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z fasolką i serem
Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem.
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem.
Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych.
Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem.
Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych.
Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.