VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Roladki schabowe z fasolką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Idealny pomysł na letni obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej. Środek roladki wypełniony jest również ciągnącym serem.

Roladki schabowe z fasolką i serem

Składniki:

Roladki schabowe z fasolką i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z fasolką i serem
Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem.

Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem.

Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych.

Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Panierujemy w jajku i bułce tartej.

Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.