Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Roladki schabowe ,, z kolorkiem ,,:

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zawijaski ze schabu to jedno z prostszych dań .Zależy co wsadzimy do środka mamy inne danie .

Roladki schabowe ,, z kolorkiem ,,:

Składniki:

Roladki schabowe ,, z kolorkiem ,,:

 

  • 2 duże kotlety schabowe bez kości
  • 2 plastry pikantnego sera żółtego ( użyłam Królewskiego )
  • 2 paseczki z ogórka ( bez pestek )
  • 2 paseczki czerwonej papryki
  • 2 paseczki żółtej papryki
  • sól
  • pieprz mielony
  • słodka papryka mielona
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki oleju ( użyłam z pestek winogron )
  • 1 łyżka masła
  • 1 kostka bulionu wieprzowego Knorra lub innej przyprawy do zup i sosów

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe ,, z kolorkiem ,,:
Kotlety ,, rozbić " tłuczkiem do mięsa na duże plastry ( uważać by nie przeciąć mięsa ).Posolić i pop[ieprzyć. Na każdym ułożyć plaster sera , pasek ogórka, żółtej papryki i czerwonej papryki. Zawinąć brzegi i zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. Oprószyć z wierzchu słodką papryką mieloną . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na mim roladki na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć roladki do małego garnuszka z grubym dnem, a na patelnię wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową .Zagotować i dusić 5 minut. Przelać do garnuszka z roladkami .Przykryć i dusić do miękkości. na małym gazie. Płyn powinien lekko odparować a cebula zagęścić sos.Doprawić do smaku. Wyjąć roladki. Usunąć wykałaczki .Przekroić roladki na skos tak by było widać kolorowe nadzienie. Podawać z ziemniakami z wody po 2 połówki na porcję.