Sposób przygotowania:
Roladki schabowe ,, z kolorkiem ,,:
Kotlety ,, rozbić " tłuczkiem do mięsa na duże plastry ( uważać by nie przeciąć mięsa ).Posolić i pop[ieprzyć. Na każdym ułożyć plaster sera , pasek ogórka, żółtej papryki i czerwonej papryki. Zawinąć brzegi i zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. Oprószyć z wierzchu słodką papryką mieloną . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na mim roladki na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć roladki do małego garnuszka z grubym dnem, a na patelnię wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową .Zagotować i dusić 5 minut. Przelać do garnuszka z roladkami .Przykryć i dusić do miękkości. na małym gazie. Płyn powinien lekko odparować a cebula zagęścić sos.Doprawić do smaku. Wyjąć roladki. Usunąć wykałaczki .Przekroić roladki na skos tak by było widać kolorowe nadzienie. Podawać z ziemniakami z wody po 2 połówki na porcję.
mamqa
Rewelacja :)
PS. Czy pani dawała świeżego ogórka? Bo mi na myśl przychodzi konserwowy ale może pani robiła ze świeżym?
Babciagramolka
Robiłam , ze świeżym ale to tylko dla tego że taki było p[od ręką .Myślę , że konserwowy też może być. I proszę mi mówić Buniu ( Pani to takie ,, sztywne " )
Sarenka