Sposób przygotowania:
roladki schabowe z pieczarkami i papryką
paprykę i pieczarki myjemy, paprykę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę, pieczarki kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łusek, drobno siekamy
na maśle przez chwilę przesmażamy paprykę następnie dodajemy pieczarki i cebulę, doprawiamy, dusimy do miękkości, zdejmujemy z palnika, dodajemy starty na tarce ser i bułkę tartą, tyle, żeby farsz był gęsty,
kotlety rozbijamy, doprawiamy, na każdym układamy trochę farszu, zwijamy, spinamy wykałaczką
panierujemy jak schabowe, w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na złoto na rozgrzanym oleju
na maśle przez chwilę przesmażamy paprykę następnie dodajemy pieczarki i cebulę, doprawiamy, dusimy do miękkości, zdejmujemy z palnika, dodajemy starty na tarce ser i bułkę tartą, tyle, żeby farsz był gęsty,
kotlety rozbijamy, doprawiamy, na każdym układamy trochę farszu, zwijamy, spinamy wykałaczką
panierujemy jak schabowe, w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na złoto na rozgrzanym oleju
dayzi
Edward mistrz kuchni
dziękuję za miły komentarz, czasem z takiego sprzątania lodówki wychodzą pyszne rzeczy