Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

roladki schabowe z pieczarkami i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kolejna potrawa, która powstała w ramach sprzątania lodówki

roladki schabowe z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

roladki schabowe z pieczarkami i papryką

 

  • 5 plastrów schabu,
  • 200 g pieczarek,
  • 1 papryka czerwona
  • 50 g sera żółtego
  • 1 cebula, masło do smażenia
  • sól,pieprz, słodka papryka
  • bułka tarta (około szklanki, kilka łyżek do farszu, reszta do panierowania)
  • mąka do panierowania
  • 2 jajka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

roladki schabowe z pieczarkami i papryką
paprykę i pieczarki myjemy, paprykę obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę, pieczarki kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łusek, drobno siekamy
na maśle przez chwilę przesmażamy paprykę następnie dodajemy pieczarki i cebulę, doprawiamy, dusimy do miękkości, zdejmujemy z palnika, dodajemy starty na tarce ser i bułkę tartą, tyle, żeby farsz był gęsty,
kotlety rozbijamy, doprawiamy, na każdym układamy trochę farszu, zwijamy, spinamy wykałaczką
panierujemy jak schabowe, w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na złoto na rozgrzanym oleju
roladki schabowe z pieczarkami i papryką
pieczarkowo-paprykowy farsz do roladek schabowych
roladki schabowe z pieczarkami i papryką
na każdym kawałku schabu układamy trochę farszu i zawijamy
roladki schabowe z pieczarkami i papryką
panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej
roladki schabowe z pieczarkami i papryką
smażymy ze wszystkich stronna złoto na rozgrzanym oleju