Sposób przygotowania:
Roladki w sosie bechamel z kurczaka.
Filety z kurczaka posypac vegeta i popieprzyc z dwoch stron.Odstawic do lodowki.W tym czasie umyc papryke i pokroic w paski,marchewke obieramy i kroimy w slupki,cebule obieramy i kroimy.
Na patelni rozgrzac oliwe z oliwek i podsmazyc warzywa(tak aby nie byly bardzo miekkie i zbyt twarde-dodac pieprz)wystudzic.
Na kazdy filet nakladamy mala ilosc sera zoltego i na to niewielka ilosc warzyw.Zwijamy i ukladamy do naczynia zaroodpornego,polewamy oliwa z oliwek(okolo 2 lyzek)
Wkladamy do piekarnika(na dolna czesc piekarnika) na 180 stopni na 40 min.Wyjac polac sosem bechamel wkladamy do piekarnika na dolna czesc na 210 na 5-10 min.
Wyjac i posypac grubo serem zoltym,wlozyc ponownie do piekarnika na dolna czec az sie roztopi ser.
Mozna podawac z ryzem na sypko lub pirre ziemniaczanym.
Na patelni rozgrzac oliwe z oliwek i podsmazyc warzywa(tak aby nie byly bardzo miekkie i zbyt twarde-dodac pieprz)wystudzic.
Na kazdy filet nakladamy mala ilosc sera zoltego i na to niewielka ilosc warzyw.Zwijamy i ukladamy do naczynia zaroodpornego,polewamy oliwa z oliwek(okolo 2 lyzek)
Wkladamy do piekarnika(na dolna czesc piekarnika) na 180 stopni na 40 min.Wyjac polac sosem bechamel wkladamy do piekarnika na dolna czesc na 210 na 5-10 min.
Wyjac i posypac grubo serem zoltym,wlozyc ponownie do piekarnika na dolna czec az sie roztopi ser.
Mozna podawac z ryzem na sypko lub pirre ziemniaczanym.
Śliweczka
luna