Sposób przygotowania:
Roladki w sosie śmietanowym
Pieczarki obieram i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane grzyby kroję w kosteczkę. Cebulę obieram siekam drobno i podsmażam na oleju, zeszkloną dodaję do pieczarek. Następnie dodaję starty żółty ser , matkę pietruszki , doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Schab rozbijam tłuczkiem, oprószam solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na płaty schabu nakładam porcję farszu zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Gotowe roladki układam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Roladki piekę 45-50 minut w temp 180 stopni. Sos: Bulion zagotowuję . Śmietanę mieszam z mąką dodaję do bulionu i mieszam aż zgęstnieje. Doprawiam do smaku. Sosem polewam upieczone roladki.