Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sycące pyszne roladki schabowe z nadzieniem pieczarkowym w trochę inny sposób, podane z sosem śmietanowym .

Roladki w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki w sosie śmietanowym

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki w sosie śmietanowym
Pieczarki obieram i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane grzyby kroję w kosteczkę. Cebulę obieram siekam drobno i podsmażam na oleju, zeszkloną dodaję do pieczarek. Następnie dodaję starty żółty ser , matkę pietruszki , doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Schab rozbijam tłuczkiem, oprószam solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na płaty schabu nakładam porcję farszu zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Gotowe roladki układam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Roladki piekę 45-50 minut w temp 180 stopni. Sos: Bulion zagotowuję . Śmietanę mieszam z mąką dodaję do bulionu i mieszam aż zgęstnieje. Doprawiam do smaku. Sosem polewam upieczone roladki.
Roladki w sosie śmietanowym
Pieczarki obieram i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane grzyby kroję w kosteczkę.
Roladki w sosie śmietanowym
Schab rozbijam tłuczkiem, oprószam solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na płaty schabu nakładam porcję farszu zwijam w roladki i spinam wykałaczkami
Roladki w sosie śmietanowym
Gotowe roladki układam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Roladki piekę 45-50 minut w temp 180 stopni.
Roladki w sosie śmietanowym
Bulion zagotowuję . Śmietanę mieszam z mąką dodaję do bulionu i mieszam aż zgęstnieje. Doprawiam do smaku.