Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne pieczone roladki z karkówki wypełnione gotowaną kapustą z suszonymi grzybami zasmakują każdemu.

Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami

 

  • 80 dkg karczku wieprzowego
  • oliwa
  • marynata do mięs klasyczna
  • 25 dkg kapusty kiszonej
  • 2 dkg grzybów suszonych
  • 1 kostka grzybowa
  • kucharek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami
Umytą karkówkę pokroić w plastry. Karkówkę cienko rozbić. Wysmarować oliwą, oprószyć marynatą do mięsa. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Kapustę pokroić, podlać wodą, dodać kostkę grzybową i ugotować. Grzyby (wcześniej moczone przez noc) ugotować w osobnym naczyniu, pokroić. Dodać do kapusty. Wymieszać. Kapustę wyłożyć na plastry karkówki. Zwinąć roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ponad godzinę. Wyjąć i podawać.
Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami
Rozbity karczek natrzeć oliwą i oprószyć marynatą.
Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami
Kapustę i grzyby ugotowac przyprawić i połączyć razem.
Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami
Farsz z kapusty i grzybów nakładać na mięso.
Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami
Roladki upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.