Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami
Umytą karkówkę pokroić w plastry. Karkówkę cienko rozbić. Wysmarować oliwą, oprószyć marynatą do mięsa. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Kapustę pokroić, podlać wodą, dodać kostkę grzybową i ugotować. Grzyby (wcześniej moczone przez noc) ugotować w osobnym naczyniu, pokroić. Dodać do kapusty. Wymieszać. Kapustę wyłożyć na plastry karkówki. Zwinąć roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ponad godzinę. Wyjąć i podawać.
![Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-wieprzowe-z-kapusta-i-grzybami-318979.jpg)
![Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-wieprzowe-z-kapusta-i-grzybami-318980.jpg)
![Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-wieprzowe-z-kapusta-i-grzybami-318981.jpg)
![Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami Roladki wieprzowe z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-wieprzowe-z-kapusta-i-grzybami-318982.jpg)