Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Roladki z chrzanem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

uwielbiam eksperymentowac i wkladac rozne nadzienia do mieska:)

Roladki z chrzanem i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z chrzanem i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z chrzanem i pietruszką
Mięso lekko rozbijamy, naciera świeżo – mielonym pieprzem oraz jarzynką, na każdy kawałek miejsca kładziemy plasterek szynki i sera, kilka gałązek natki pietruszki i po pół łyżeczki ostrego chrzanu. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Czosnek rozgniatamy i mieszamy z dwiema szczyptami przyprawy do wieprzowiny i odrobiną soli, nakładamy po 1 stronie roladek i dociskamy. panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce tartej i smażmy na rumiany kolor, po obu stronach w głębokim tłuszczu.
Roladki z chrzanem i pietruszką
w taki sposób ukladamy nadzienie
Roladki z chrzanem i pietruszką
dokladnie panierujemy
Roladki z chrzanem i pietruszką
smażymy na rumiano w głebokim tłuszczu
Roladki z chrzanem i pietruszką
przed podaniem wyjmujemy wykałaczki