SUPERPRZEPIS

Roladki z dorsza z serowym nadzieniem

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Roladki z dorsza z serowym nadzieniem Więcej zdjęć (4)

Pyszne roladki z dorsza z kremowym, ziołowym nadzieniem. Smaczna odmiana dla zwykłej smażonej ryby.

Składniki:

Roladki z dorsza z serowym nadzieniem

 

  • 700g filetu z dorsza,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 100g serka kremowego z czosnkiem i ziołami,
  • czubata łyżka posiekanego koperku,
  • dymka ze szczypiorkiem,
  • łyżka śmietany 12%,
  • 2 łyżki startego żółtego sera,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki płatków migdałowych.

Sposób przygotowania:

Roladki z dorsza z serowym nadzieniem
Filet z dorsza oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Serek utrzeć ze śmietaną, posiekanym koperkiem oraz drobno posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Dodać starty ser, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Masę rozsmarowywać na filetach, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polać stopionym masłem, posypać płatkami migdałowymi. Piec około 25 minut w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć odrobiną posiekanego koperku.
Roladki z dorsza z serowym nadzieniem
Dokłądnie wymieszać ze sobą składniki nadzienia
Roladki z dorsza z serowym nadzieniem
Filety z dorsza smarowac nadzieniem, zwijać
Roladki z dorsza z serowym nadzieniem
roladki spiąc wykałaczką,ułożyć w naczyniu