SUPERPRZEPIS

Roladki z farszem o wędzonej nutce

  • 6
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14
Roladki z farszem o wędzonej nutce Więcej zdjęć (4)

Uwielbiam kolorowe roladki ...

Składniki:

Roladki z farszem o wędzonej nutce

 

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • Farsz :
  • 60 g chudego podgardla wędzonego
  • 2 marynowane papryczki pepperoni
  • 2 duże pieczarki
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • Dodatkowo :
  • bułka tarta do smażenia
  • 2 małe jajka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z farszem o wędzonej nutce
Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwa pojedyncze filety i każdy rozkroić na jak największe płaty a potem podzielić je na dwie części. Filety oprószyć solą i pieprzem. Podgardle pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię a potem podsmażyć. Pieczarki oczyścić i także pokroić w drobną kostkę razem z papryczkami i wrzucić do podgardla. Chwile smażyć a następnie posiekać szpinak i także dorzucić na patelnię. Farsz doprawić do smaku i przestudzić. Na każdy płat drobiowy wyłożyć porcje farszu i zawinąć roladki. Każdą z roladek zawinąć szczelnie w folie spożywczą zawiązując końce bardzo szczelnie. W garnku zagotować wodę, włożyć do niej pakuneczki i gotować 10 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody i po przestudzeniu odwiązać folię. Roladki panierować w jajku a następnie zanurzyć w rozmąconym i doprawionym jajku a potem znowu panierować w bułce tartej. Na patelnie wlać olej i smażyć roladki na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej i ziemniakami ).
Roladki z farszem o wędzonej nutce
przygotować farsz na roladki z piersi kurczaka
Roladki z farszem o wędzonej nutce
farsz nałożyć na filety i zawinąć w roladki
Roladki z farszem o wędzonej nutce
ugotowane roladki panierowac i obtaczac w jajku i smażyc