Sposób przygotowania:
Roladki z fetą i pietruszką
Piersi rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy solą i pieprzem. Natkę kroimy dość drobno, każdy płat posypujemy łyżką natki. Z fety tniemy słupki dopasowane wielkością do płatów mięsa,aby można było swobodnie je zawinąć. Układamy ser na mięsie, krótsze brzegi składamy do środka i zwijamy roladkę. Układamy łączeniem do dołu i tak pozostawiamy na 10 - 15 min aby mięso się "zależało". Takie roladki łatwiej panierować i smażyć. Nie mają już tendencji do odwijania. Jajko rozprowadzamy z mlekiem, odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy roladki w jajecznej masie, a później w bułce. Na patelni rozpuszczamy masło, usuwamy szumowiny i uzupełniamy olejem lub oliwą. Smażymy bardzo wolno na rumiano z każdej strony.