Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z fetą i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Po co łykać witaminy w tabletkach jak wystarczy jeść natkę pietruszki wszędzie i ze wszystkim.

Roladki z fetą i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z fetą i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą i pietruszką
Piersi rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy solą i pieprzem. Natkę kroimy dość drobno, każdy płat posypujemy łyżką natki. Z fety tniemy słupki dopasowane wielkością do płatów mięsa,aby można było swobodnie je zawinąć. Układamy ser na mięsie, krótsze brzegi składamy do środka i zwijamy roladkę. Układamy łączeniem do dołu i tak pozostawiamy na 10 - 15 min aby mięso się "zależało". Takie roladki łatwiej panierować i smażyć. Nie mają już tendencji do odwijania. Jajko rozprowadzamy z mlekiem, odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy roladki w jajecznej masie, a później w bułce. Na patelni rozpuszczamy masło, usuwamy szumowiny i uzupełniamy olejem lub oliwą. Smażymy bardzo wolno na rumiano z każdej strony.
Roladki z fetą i pietruszką
Natkę kroimy dość drobno szczególnie łodygi.
Roladki z fetą i pietruszką
Cienko rozbity płat mięsa oprószamy solą i pieprzem.
Roladki z fetą i pietruszką
Na mięsie z matką układamy fetę i zwijamy roladki.
Roladki z fetą i pietruszką
Panierujemy w jajku z mlekiem i bułce tartej.