Sposób przygotowania:
Roladki z flądry na sałatce
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160st. Filety podzielić wzdłuż na pół, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, skropić sokiem z cytryny. Delikatnie przyprawić pieprzem, solą ziołową i odrobiną kardamonu.
Plasterek ananasa pokroić na 6 kawałków, ułożyć je na filetach z flądry. Uformować roladki, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Następnie przełożyć do żaroodpornej formy.
Sok pomarańczowy przyprawić pieprzem, solą i kardamonem. Polać nim roladki. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić na środkowy poziom piekarnika, piec 25minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, folię usunąć, wlać do sosu śmietanę.
Sałatkę oczyścić, umyć i osuszyć. Porwać na małe kawałki. Strąk papryki podzielić na pół, usunąć gniazdo nasienne, miąższ opłukać, pokroić w drobną kostkę. Pozostały plasterek ananasa pokroić na małe kawałki. Sałatę, paprykę i ananas, przełożyć na talerz, pośrodku umieścić roladki z flądry z sosem.
Plasterek ananasa pokroić na 6 kawałków, ułożyć je na filetach z flądry. Uformować roladki, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Następnie przełożyć do żaroodpornej formy.
Sok pomarańczowy przyprawić pieprzem, solą i kardamonem. Polać nim roladki. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić na środkowy poziom piekarnika, piec 25minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, folię usunąć, wlać do sosu śmietanę.
Sałatkę oczyścić, umyć i osuszyć. Porwać na małe kawałki. Strąk papryki podzielić na pół, usunąć gniazdo nasienne, miąższ opłukać, pokroić w drobną kostkę. Pozostały plasterek ananasa pokroić na małe kawałki. Sałatę, paprykę i ananas, przełożyć na talerz, pośrodku umieścić roladki z flądry z sosem.