Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Roladki z indyka gotowane na parze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bez tłuszczowe roladki z indyka

Roladki z indyka gotowane na parze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z indyka gotowane na parze

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka gotowane na parze
Pierś kroimy na plastry około 1 centymetrowe. Posypujemy przyprawami i rozbijamy na cienki płat. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Dodajemy drobno poszatkowany kawałem kapusty i chwilę razem dusimy do miękkości. Doprawiamy przyprawami do smaku. Powstały farsz układamy na mięsie, dodajemy słupek sera i kawałek papryki. Po czym formujemy roladki. By uniknąć wiązania sznurkiem możemy je poprzebijać wykałaczkami tak by się nie rozpadły. Wkładamy do garnka do gotowania na parze. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Roladki z indyka gotowane na parze
Podsmażone pieczarki łączymy z drobno poszatkowana kapustą i dusimy do miękkości
Roladki z indyka gotowane na parze
Na mięso wykładamy farsz, ser, paprykę i zawijamy jak roladki
Roladki z indyka gotowane na parze
W garnku do gotowania na parze roladki gotujemy aż mięso będzie miekkie w środku

Tagi:

sery ser indyk