mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Roladki z indyka z fasolką i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ciekawa propozycja na obiad

Roladki z indyka z fasolką i pomidorami

Składniki:

Roladki z indyka z fasolką i pomidorami

 

  • 4 cienkie kotlety z indyka po 150g
  • 500g fasolki szparagowej
  • 370g pomidorów krojonych z puszki
  • 50g orzeczków pini
  • 75g twarożku ziołowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 3 łyżki masła ziołowego
  • 250ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka mąki
  • ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z fasolką i pomidorami
Orzeszki posiekać, dokładnie wymieszać z twarożkiem. Kotlety umyć, osuszyć, rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować twarożkiem z orzeszkami. Kotlety zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Piekarnik rozgrzać do 220stopni. Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować 10minut, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę chili umyć, oczyścić i drobno posiekać. Na patelni roztopić masło ziołowe, roladki drobiowe zrumienić ze wszystkich stron. Podlać bulionem, zagotować, gotować 8minut. W garnku rozgrzać oliwę, wsypać cebulę, czosnek, chili, zeszklić. Dodać fasolkę i pomidory, gotować na małym ogniu przez 5minut. Roladki wyjąć z bulionu, bulion zagęścić mąką, zagotować. Sos doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Roladki wyłożyć na talerze, polać sosem, dodać fasolkę z pomidorami i od razu podawać.