Sposób przygotowania:
Roladki z Kalafiorem i Fetą
Mieso myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Kalafior rozrywamy na różyczki ma być 6 lub 7 sztuk i gotujemy go w osolonej wodzie ok.10 minut. Przecedzamy na durszlak żeby sie odsączył.Czosnek obieramy i drobno siekamy.Odsączonego kalafiora i czosnek wkładamy do garnka i tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków. Po czym przekładamy do małego garnka lub rondelka,dodajemy plaster fety,2 łyzki śmietany,posiekaną nać pietruszki (doprawiamy lekko) i wstawiamy na malutki gaz i dusimy do momentu aż sie nam ser roztopi (ciągle mieszając) Odstawiamy do wystygnięcia.Na każdy płat mięsa wykładamy porcję masy kalafiorowej porządnie zawijamy (mozna sobie pomóc wykałaczką-ja nie potrzebowałam) obsypujemy papryką w proszku żeby potem miały ładny kolorek,i wkładamy do lodówki na 1 godzinę żeby nam się uleżały.Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolorek (Uwaga !!! na małym ogniu zeby w środku doszły do siebie ) i gotowe .Podajemy z czym kto lubi ...
Sarenka
Netka
evita0007
Dzięki Netko ,dzieki Sarenka . W smaku są podobne jak robiłam te z brokułem :-)
Pozdrawiam was Laseczki :=)
agabi22
evita0007
agabi22,jesli lubisz różne farsze to polecam ;-)
bajtek
mikasia
gusia1000