Sposób przygotowania:
Roladki z serem i kurkami
Piersi przekroić na pół, cienko roladki rozbić, uważać by nie porwać mięsa.
Oczyszczone i opłukane kurki, przełożyć na patelnię z tłuszczem, udusić do miękkości grzybów.
Doprawić grzyby wegetą, pieprzem i solą.
Uduszone kurki wymieszać z pokrojoną natką pietruszki.
Na rozbite piersi kurczaka, położyć plaster sera, kurki.
Mięso zwinąć w rulon.
Obtoczyć dobrze w mące, przyklepując rękoma, aby się nie rozwaliły.
Następnie roladki obtaczać w rozmąconym jajku z solą i tartej bułce.
Na patelnię wlać sporo tłuszczu, rozgrzać bardzo dobrze, smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Oczyszczone i opłukane kurki, przełożyć na patelnię z tłuszczem, udusić do miękkości grzybów.
Doprawić grzyby wegetą, pieprzem i solą.
Uduszone kurki wymieszać z pokrojoną natką pietruszki.
Na rozbite piersi kurczaka, położyć plaster sera, kurki.
Mięso zwinąć w rulon.
Obtoczyć dobrze w mące, przyklepując rękoma, aby się nie rozwaliły.
Następnie roladki obtaczać w rozmąconym jajku z solą i tartej bułce.
Na patelnię wlać sporo tłuszczu, rozgrzać bardzo dobrze, smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
goga591@wp.pl
myszka25
a ja jadłam, i tak samo robię, tylko z tą różnicą że dodaje do środka piesi odrobine masełka, pychotka:) chcialam dodac wlasnie ten przepis ale nie dodam bo uznaja ze to plagiat:P