Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Roladki z serem i kurkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Roladki podawać od razu gorące z ziemniakami.

Roladki z serem i kurkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z serem i kurkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z serem i kurkami
Piersi przekroić na pół, cienko roladki rozbić, uważać by nie porwać mięsa.
Oczyszczone i opłukane kurki, przełożyć na patelnię z tłuszczem, udusić do miękkości grzybów.
Doprawić grzyby wegetą, pieprzem i solą.
Uduszone kurki wymieszać z pokrojoną natką pietruszki.
Na rozbite piersi kurczaka, położyć plaster sera, kurki.
Mięso zwinąć w rulon.
Obtoczyć dobrze w mące, przyklepując rękoma, aby się nie rozwaliły.
Następnie roladki obtaczać w rozmąconym jajku z solą i tartej bułce.
Na patelnię wlać sporo tłuszczu, rozgrzać bardzo dobrze, smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Roladki z serem i kurkami
roladki z serem i kurkami, podczas zwijania ichw rulon
Roladki z serem i kurkami
roladki usmażone na oleju z obydwuch ston na złoty kolor