Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Roladki ze szpinakiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szpinak z orzechami i serem pleśniowym tworzą wspaniałe trio :)

Roladki ze szpinakiem i orzechami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i orzechami
Szpinak przebieramy, płuczemy, odcinamy łodygi, drobno kroimy i dusimy 3-4 minuty na rozpuszczonym maśle. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Doprawiamy do smaku gałką i solą. Studzimy. Kotlety z kurczaka rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na kotletach kładziemy warstwę szpinaku, posypujemy posiekanymi drobno orzechami. Układamy plasterki sera pleśniowego. Zwijamy roladki, które obwiązujemy sznurkiem lub białą nicią. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, a następnie dusimy na wolnym ogniu około 15-20 minut. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Roladki ze szpinakiem i orzechami
Szpinak przebieramy, płuczemy, odcinamy łodygi, drobno kroimy i dusimy 3-4 minuty na rozpuszczonym maśle. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Doprawiamy do smaku gałką i solą. Studzimy.
Roladki ze szpinakiem i orzechami
Kotlety z kurczaka rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Roladki ze szpinakiem i orzechami
Na kotletach kładziemy warstwę szpinaku, posypujemy posiekanymi drobno orzechami. Układamy plasterki sera pleśniowego.