Sposób przygotowania:
Roladki ze szpinakiem i pomidorami
Umytą pierś dzielimy na dwie części. Przekrawamy prawie do samego końca, rozkładamy - powstanie "motyl". Z jednej strony przyprawiamy pieprzem i wegetą, z drugiej ziołami i przyprawą do kurczaka - ubijamy. Umyty szpinak, i suszone pomidory wrzucamy na patelnię, dodajemy oliwę, czosnek odrobinę wody - i dusimy. Na stronę z ziołami dodajemy gotowy szpinak i pomidory. Robimy roladkę, zawijamy w folię aluminiową. Z drugą roladką robimy to samo. Roladki wrzucamy na osoloną gotującą wodę - gotujemy 45 minut, lub pieczemy w piekarniku ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Sos serowy; do rondelka z odrobiną wody dodajemy masło, ser ( w kawałkach, lub starty na tarce), serek topiony - mieszamy aż do rozpuszczenia. Na koniec dodajemy kubek śmietany i zioła prowansalskie, znów mieszamy. Jeśli powstaną grudki, sos można przetrzeć przez sitko, i dopiero później dodać zioła