goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rolady egzotyczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rolada na słodko, świetna do ryżu.

Rolady egzotyczne

Składniki:

Rolady egzotyczne

 

Sposób przygotowania:

Rolady egzotyczne
Mięso oczyszczamy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Cebulę siekamy, morele kroimy w paseczki, migdały drobno siekamy. Całość podduszamy na maśle. Powstały farsz nakładamy na plastry mięsa i rolujemy. Spinamy wykałaczkami. Roladki obsmażamy na tłuszczu, podlewamy winem, sokiem morelowym i dusimy około 10 minut. Roladki wyjmujemy, a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy sos do smaku.

Tagi:

wołowina