pyszczek

pyszczek

Kucharz
[Przepisów: 6]

Rolady z mielonego mięsa z pestkami i sz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

co prawda pracochłonne ale bardzo dobre

Rolady z mielonego mięsa z pestkami i sz

Składniki:

Rolady z mielonego mięsa z pestkami i sz

 

Sposób przygotowania:

Rolady z mielonego mięsa z pestkami i sz
Pieczarki oczyścić pokrój na kawałki kapelusze. Duś na oleju aż woda odparuje. Dodaj pokrojony czosnek, podsmaż przypraw. Zdejmij z patelni. Wrzuć pokrojone nóżki pieczarek, wsyp pestki dyni i słonecznika,podsmaż. Do mięsa dodaj mleko, pestki i pieczarki, połącz, przypraw. Ser i szynkę pokrój w słupki. Dwa kawałki papieru do pieczenia posmaruj olejem, posyp sezamem. Na każdym ułóż połowę masy, pozostawiając wolne brzegi. Ułóż 5 rzędów słupków szynki i 4 rzędy sera. Zwiń. końce zwiąż. Ułóż w formie. wlej 3/4 szklanki zimnej wody. Piecz 30 min w 200C. Odwróć, piecz kolejne 30 min, jeszcze raz odwróć i piecz kolejne 30 min.