Sposób przygotowania:
Rolmopsy mojego męża 2
Przepis znaleziony na portalu przepisy.pl. Przygotował je mój mąż jako kolejną propozycję przygotowania rolmopsów. Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat, Vegeta czy Kucharek. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami. Dodajemy pokrojone warzywa. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy. Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.