iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rolmopsy w zalewie z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rolmopsy w zalewie z czerwoną cebulą

Rolmopsy w zalewie z czerwoną cebulą

Składniki:

Rolmopsy w zalewie z czerwoną cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy w zalewie z czerwoną cebulą
Śledzie solone moczymy ok 30 min. Po tym czasie osuszamy. Korniszony kroimy w słupki. Cebulę białą obieramy i kroimy w piórka. Cebulę przelewamy wrzątkiem. Na każdego śledzi kładziemy kawałek korniszona i kilka piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką. Robimy zalewę. W garnku gotujemy wodę z octem. Dodajemy sól, przyprawy , pokrojoną cebulę i marchewkę w cieniutkie plasterki. Gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. zalewę studzimy. Śledziki układamy w pudełku lub słoiku zalewamy zimną zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce.

Tagi:

śledzie