Sposób przygotowania:
Rolowane spaghetti Mamma Mia!
Cukinię i bakłażana kroimy w cienkie plastry za pomocą mandoliny. Solimy i odkładamy do miski. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na patelnię wrzucamy drobno posiekany czosnek i podsmażamy go na kilku łyżkach oliwy. Dodajemy do niego spaghetti, dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do miski, dodajemy migdały i dobrze mieszamy.Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojone pomidory oraz sok. Zagotowujemy, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cukinię i bakłażana osuszamy ręcznikiem. Bierzemy 3 plastry cukinii i nakładamy je na siebie tworząc podstawę do zawijania roladek. Wykładamy na nie trochę makaronu, rolujemy i spinamy wykałaczką. Robiąc roladki z bakłażana wystarczy wziąć jeden plaster tego warzywa. Gotowe roladki układamy delikatnie na patelni w sosie pomidorowym. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Gotowe danie możemy posypać na talerzu ulubionym żółtym serem. Smacznego!