Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Rolowane spaghetti Mamma Mia!

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Klasyczne połączenie makaronu z sosem pomidorowym w nietypowym wydaniu. Polecam!

Rolowane spaghetti Mamma Mia! Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolowane spaghetti Mamma Mia!

 

 

Sposób przygotowania:

Rolowane spaghetti Mamma Mia!
Cukinię i bakłażana kroimy w cienkie plastry za pomocą mandoliny. Solimy i odkładamy do miski. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na patelnię wrzucamy drobno posiekany czosnek i podsmażamy go na kilku łyżkach oliwy. Dodajemy do niego spaghetti, dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do miski, dodajemy migdały i dobrze mieszamy.Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojone pomidory oraz sok. Zagotowujemy, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cukinię i bakłażana osuszamy ręcznikiem. Bierzemy 3 plastry cukinii i nakładamy je na siebie tworząc podstawę do zawijania roladek. Wykładamy na nie trochę makaronu, rolujemy i spinamy wykałaczką. Robiąc roladki z bakłażana wystarczy wziąć jeden plaster tego warzywa. Gotowe roladki układamy delikatnie na patelni w sosie pomidorowym. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Gotowe danie możemy posypać na talerzu ulubionym żółtym serem. Smacznego!
Rolowane spaghetti Mamma Mia!
Etap 1 Rolowane spaghetti Mamma Mia! - gotowanie makaronu
Rolowane spaghetti Mamma Mia!
Etap 2 Rolowane spaghetti Mamma Mia! - przygotowanie makaronowego farszu
Rolowane spaghetti Mamma Mia!
Etap 3 Rolowane spaghetti Mamma Mia! - rolowanie
Rolowane spaghetti Mamma Mia!
Etap 4 Rolowane spaghetti Mamma Mia! - gotowanie