goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rosół z kaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rosół w mnie w domu jest dość często. W zależności od pory roku gotuję go i 2 razy w tygodniu

Rosół z kaczki

Składniki:

Rosół z kaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kaczki
Porcję z kaczki dokładnie myjemy i razem z oczyszczonymi warzywami wkładamy do garnka. Zalewamy je wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy. Na początku gotowania zbieramy sitkiem powstałe "szumy". Gotujemy na minimalnym płomieniu około 2 godziny. Cebulę podpalamy bezpośrednio na płomieniu i dodajemy do rosołu. Rosół doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem, posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

kaczka