Sposób przygotowania:
rosół z kluskami
porcję rosołową wkładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, wylewamy wodę. Ponownie zalewamy wrzącą wodą i zagotowujemy. Dodajmy pokrojoną wedle upodobań marchew, 1/2 papryki, dodajemy ziele i liść laurowy, pieprz i 2 całe ząbki czosnku, które później można wyłowić. Następnie dodajemy poszatkowaną cebulę, 4 łyżeczki suszu, 8 różyczek brokuł, pietruszkę,seler,kostkę koperkową,odrobinę magi.Pod koniec gotowania,około 1h,dodajemy bulion knorr drobiowy. Na stolnicy wysypujemy mąkę, dodajemy jajko i wyrabiamy gładkie ciasto.Można dodać odrobinę soli. Ciasto rozwałkowujemy na 0,5 cm placek i kroimy nożem wedle upodobania kluski.Ja kroję na kostki wielkości domina - 1/2 małego palca u ręki;). Wrzucamy kluski do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu powinny być miękkie, około 6 minut. Kluski wrzucamy do garnka bądź talerza i zalewamy rosołem.Gotowe!