Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zapiekanka ziemniaczana
1.Ziemniaki obrać i gotować 5 minut. Następnie wyłożyć do blachy ( pokrytej folią aluminiową i skropionej oliwą) pokrojone w grube plastry i posypać z wierzchu lekko czosnkiem. Zapiekać w piekarniku w temp. 220’C przez 10-15 minut. 2.W tym czasie pokroić kiełbasę, pomidory i cebulę, odsączyć fasolę. Wszystko dusić chwilę na patelni na łyżce oliwy, dodając jedynie szczyptę soli i pieprzu. 3.Przygotować sos czosnkowo-koperkowy. Do śmietany dodać łyżkę majonezu, czosnek i koperek, posolić i popieprzyć do smaku. 4.Zetrzeć ser żółty. 5.Gdy ziemniaki są już podpieczone, ostrożnie wyjąć blachę i układać najpierw farsz warzywno-mięsny, następnie polać sosem i na koniec posypać wszystko serem żółtym. 6.Piec 15-20 minut , aż ser się stopi i zarumieni. Smacznego!