wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ruloniki z flądry na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ruloniki z flądry świetnie nadają się na kolację jak i na obiad.

Ruloniki z flądry na warzywach

Składniki:

Ruloniki z flądry na warzywach

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki z flądry na warzywach
Cukinię i paprykę czyścimy i kroimy w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórki, miąższ pokroić w kawałki. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać w rondlu, wrzucić warzywa, cebulę czosnek, zeszklić. Podlać wodą, oprószyć solą i pieprzem. Dusić 8 minut. Filety zrolować i spiąć wykałaczką. Ułożyć w koszyczku do gotowania na parze. W garnku zagotować bulion z rozmarynem, włożyć koszyczek z rybami. Przykryć i gotować 10 minut. Warzywa rozłożyć na talerzu, na nich ułożyć ryby. Podawać na ciepło.

Tagi:

cukinia