Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rumiana sztuka mięsa z garniturem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naszpikować grubą słoniną mięso wołwe, dusić z masłem na rumiano, dołożyć

Rumiana sztuka mięsa z garniturem

Składniki:

Rumiana sztuka mięsa z garniturem

 

Sposób przygotowania:

Rumiana sztuka mięsa z garniturem
Naszpikować grubą słoniną mięso wołwe, dusić z masłem na rumiano, dołożyć różnej włoszczyzny, jeszcze dusić, a gdy dojdzie zalać sosem z duszenia przetartym przez sito, rozprowadzonym bulionem. Otoczyć następującym garniturem: ugotować w osolonej wodzie obrane ziemniaki, gorące przetrzeć przez sito. Ostudzić, wbić do tej amsy 3-4 jajka, 4 łyżki mąki, wyrobić mocno, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, zrobić wałeczki, pokrajać jak serniki i smażyć na rozgrzanym maśle.