zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Rumowo-orzechowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Biszkopt rumowo-orzechowy.

Rumowo-orzechowy

Składniki:

Rumowo-orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Rumowo-orzechowy
BISZKOPT ORZECHOWY: Białka ubić,dodac cukier i żółtka.Dodać mąkę,proszek do pieczenia,orzechy i bułke tartą-delikatnie wymieszać.Piec w temp.180*C ok.30min. MASA ORZECHOWA: POKROJONE ORZECHY NAMOCZYĆ W SZKLANCE RUMU-NAJLEPIEJ PRZEZ 24 GODZ. Masło utrzeć,dodać cukier waniliowy,cukier puder,całe jajka i orzechy moczone w rumie.Dokładnie wymieszać. Na biszkopt wyłożyć masę.Wierzch posypać kakao lub tartą czekoladą.( Biszkopt można wcześniej skropić rumem)