madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Rurki nadziewane kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne rurki z kremem smakują każdemu.

Rurki nadziewane kremem

Składniki:

Rurki nadziewane kremem

 

Sposób przygotowania:

Rurki nadziewane kremem
Ciasto: podane składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy szybko ciasto. Następnie ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie schłodzone ciasto rozwałkowujemy i tniemy na paski o szerokości około 2-3 cm. Foremki do rurek natłuszczamy i nawijamy na nie paski ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175*C na złoty kolor. Masa: jajka łączymy z mąką i je dokładnie roztrzepujemy. Następnie dodajemy mleko oraz cukier i całość zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy porcjami przestudzoną masę, miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Kremem nadziewamy rurki. Wierzch rurek smarujemy odrobiną kremu i posypujemy posypką kolorową.