Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

tradycyjny przepis na ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Składniki:

Ruskie pierogi

 

  • CIASTO:
  • 1 kg mąki
  • 1 jajko
  • gorąca woda (ilosc zależy od konsystencji ciasta)

 

 

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi
Z podanych składników na ciasto zagniesc o gładkiej konsystencji ciasto, aby sie nie kleiło do rąk, ale nie było twarde. Wałkujemy i wykrawamy szklanką krążki do których wkładamy nadzienie, po czym zagniatamy Farsz: ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkosci, gdy sa chłodne przepuszczamy przez maszynkę razem z twarozkiem. Cebulke kroimy w kostke i przesmażamy na patelni, dodajemy do zmielonego sera i ziemniaków, dosalamy i dajemy dużo pieprzu. Dokładnie meiszamy farsz i nakładamy do pierogów Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkosci