Sposób przygotowania:
Ruskie pierogi wg Babcigramolki :
Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .
Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .
Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .
iwi69
Kazik45
Nie mogłaś zamieszkać z 10 km ode mnie, a nie ponad 100. Ja padnę zgłodu to wpisze Ciebie jako winowajczynię mojego zejścia ztego padołu.
Babciagramolka
Za pomysły z wołaniem przed ekran do śledzi to ,, kismet " .Pierogi zabieraj ile chcesz - ale nie ,, szczuj " śledziami bo już patrzeć na nie nie mogę .
Przeprowadź się bliżej to ja będe pierożki Wam podrzucać , a Ty śledzie dla Królowej śledzi ( hi hi )