Sposób przygotowania:
ruskie pierogi wg wilcza5
Ciasto: Mąkę przesiewamy przez sitko na blat. Robimy zagłębienie w środku i wbijamy 2 jajka. Mieszamy i stopniowo dodajemy ciepłą wodę. Ciasto wyrabiamy tak długo aż bedzie jędrne i zwarte. Farsz: Boczek podsmażamy z cebulą i studzimy. Do twarogu dodajemy boczek z cebulą i ziemniaki.Dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy na cienkie płaty, wykrawamy szlanką kółka i lepimy pierogi. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy pierogi i gotujemy około 2-3 minuty od momentu wypłunięcia na wierzch wody. Podajemy z masłem lub słoninką.
Ciasto wałkujemy na cienkie płaty, wykrawamy szlanką kółka i lepimy pierogi. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy pierogi i gotujemy około 2-3 minuty od momentu wypłunięcia na wierzch wody. Podajemy z masłem lub słoninką.
elzbieta8960
evita0007
A może to pierogi boczkowe ? hmyyy ;)
bajtek
Raczej "serowo-boczkowe" :O):O)
łucja.ś