misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ruszt śródziemnomorski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

podawać na ogrzanych talerzykach przybranych bazylią i pietruszką...

Ruszt śródziemnomorski

Składniki:

Ruszt śródziemnomorski

 

  • 1mały kabaczek
  • 1 mała cukinia, pokrojona w ukośne grube plastry
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w ćwiartki
  • 10 pieczarek
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • pieprz
  • 4 cienkie kiełbaski wieprzowe z dodatkiem ziół
  • 200 g steku wołowego bez tłuszczu
  • świeże liście bazylii i pietruszki

Sposób przygotowania:

Ruszt śródziemnomorski
Rozgrzać ruszt. Warzywa ułożyć na tacce cienko posmarowanej oliwą. Doprawić pieprzem i piec przez 5 minut. Odwrócić, polać oliwą i ponownie piec przez 5 minut, aż nabiorą złotawego koloru. Przykryć folią i trzymać w cieple. Kiełbaski nakłuć widelcem, ułożyć na tacce i piec na brązowy kolor. Dodać steki i piec przez 4-5 minut z każdej minuty. Warzywa, kiełbaski i mięso podawać na ogrzanych talerzykach przybranych bazylią i pietruszką.